طریق فلاح

مباحث معرفتی ، بصیرتی ،قرآنی ، اجتماعی و...

مباحث معرفتی ، بصیرتی ،قرآنی ، اجتماعی و...

بسم الله الرحمن الرحیم
با نام و یاد خداوند حاضر و ناظر این بلاگ جهت ترویج و تبلیغ مباحث معرفتی و بصیرتی ایجاد شده است امیدوارم که مفید فایده باشد

خدایا چنان کن سر انجام کار
تو خوشنود باشی و ما رستگار

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
  • ۱۳ فروردين ۹۵، ۲۲:۱۲ - طاها میرویسی
    :)

چرا شما به مردگان توسل می‌کنید

پنجشنبه, ۲۸ خرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۳۴ ب.ظ

 (1)چرا شما به مردگان توسل می‌کنید؟

یکی از شبهاتی که وهابیت برشیعیان وارد می‌کنند این است که چرا شما به مردگان توسل می‌کنید درحالی‌که این کار نوعی پرستش آن‌ها است ودرحقیقت شرک محسوب می‌شود. ما از این‌ها سوال می‌کنیم که آیا درخواست دعا از مرده شرک است؟

برخى از وهابیون مى‌پندارند درخواست دعا از انسان زنده که قادر بر انجام دعاست، جایز است، ولى چنین درخواستى ازمرده شرک مى باشد. آیا این گمان درست است؟

باید در جواب این‌ها گفت که مقصود از شرک درعبارت بالا، شرک درعبادت است، یعنى درخواست دعا از مرده، نوعى پرستش اوست.

پندار بالا صحیح نیست، چون:

1- اگر درخواست دعا از مرده، نوعى پرستش اوباشد، طبعاً طلب دعا از فرد زنده نیز، پرستش او خواهد بود، زیرا ماهیت عمل در هر دو مورد یکى است و آن «درخواست با خضوع» از غیر است. طبعاً از آنجا که اشکال کننده ، درخواست دعا از فرد زنده را شرک نمى داند، باید درخواست از شخص مرده را نیز منافى توحید نشمارد.

2- باید گفت: هر خضوعى، هر درخواستى و هر ندا و دعایى عبادت نیست. پرستش، آن نوع خضوعى است که با عقیده خاصى همراه باشد، یعنى انسان کسى را که در برابر او خضوع مى‌کند، العیاذ باللّه «خدا» بداند یا مخلوقى بشمارد که (در خیال شخص دعا کننده) کارهاى خدا به او واگذار شده است، چنانکه بت پرستان در مورد بتها چنین تصور مى کردند. (درحالی‌که شیعیان چنین عقیده‌ای ندارند )

ولى خضوعى که از این گونه عقاید واهى پیراسته مى‌باشد، و شخص خاضع، طرف مقابل خود را بنده مقرّب درگاه الهى بداند و به این اعتبار از او درخواست دعا کند، چنین خضوعى پرستش نیست.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۳/۲۸
عبد الله پورفلاحیان کوه کمری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">