آقا سایهتان بر سر ما مستدام و روز پدر بر شما مبارک باد»
الهام چرخنده: به رهبر انقلاب میخواهم بگویم «آقا سایهتان بر سر ما مستدام و روز پدر بر شما مبارک باد»
خبرنامه دانشجویان ایران: ظهر امروز دوشنبه جشن فرهنگ و هنر انقلاب با عنوان «تجلی شیدایی» به منظور تقدیر از جوانان هنرمند جبهه فرهنگی انقلاب با حضور تعدادی از اهالی عرصه فرهنگ و هنر به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در تالار شهید چمران دانشکده فنی این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمدرضا سرشار، حجتالاسلام محمدرضا زائری، انسیه شاهحسینی، جمال شورجه، فرجالله سلحشور، علیمحمد مؤدب، جهانگیر الماسی و سیدضیاءالدین دری دراین مراسم حضور داشتند.
علی عبدی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در ابتدای مراسم ضمن خیرمقدم به میهمانان گفت: هدف از برگزاری چنین مراسمی طبق بیانات رهبری حمایت از جبهه فرهنگی انقلاب است که به صورت خودجوش جریانات فرهنگی را هدایت میکند. و ما در دانشگاه تهران تلاش کردیم که با حمایت از عناصر فرهنگی جبهه انقلاب آنها را تقویت و حمایت کنیم.
در ادامه مراسم کلیپی پخش شد که چهرههای فرهنگی و هنری در زمینههای مختلف را نشان داد.
محمدرضا سرشار به عنوان اولین سخنران پشت تریبون رفت و گفت: نگاه برگزارکنندگان در انتخاب نوع این کلیپ گویای این است که تا حدودی باز بوده است. ولی اگر بخواهیم ملاک را کسانی بگیریم که در بزنگاهها سینه سپر کردند و قید محبوبیت کاذب را زدند تعداد به 5 یا 6 نفر نمیرسید. اما اشکالی ندارد چون ما باید منادی وحدت باشیم و کسانی که اشتباهاتی کردند را در جمع پیروان راستین رهبری جای دهیم.
وی با اشاره به بیانات امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه هنر دمیدن روح تعهد در کالبد شریعت است، اضافه کرد: آنچه هنر متعهد را از هنر غیرمتعهد متمایز میکند این است که بتواند در انسانها میل به بهتر شدن را برانگیزد و به تعبیری غم غربت دورافتادگی از اصل را در انسان زنده کند.
در ادامه مراسم محمدمهدی سیار شاعر جوان انقلاب پشت تریبون حاضر شد و شعرهایی را خواند. که شعر (گزینههای روی میز) با تشویق دانشجویان حاضر در سالن همراه بود.
میهمان سومی که پشت تریبون حاضر شد، علیمحمد مؤدب بود که گفت: هنر و تجلیل از چهرههای فرهنگی کار سختی نیست چون اینها خودشان با مجاهده در هنر ماندگار شدند. و دشواری کار، تجلیل از هنرمند جوانی است که ماندگار شود.
ما در موسسه فرهنگی شهرستان ادب جمعی از عزیزان را گرد هم جمع کردهایم که در طول پنج سال فعالیت خود جوانانی را تربیت کنند که در عرصه ادبیات تولید محتوا کنند.
در ادامه مراسم سیدوحید سمنانی، محمدرضا سرشار, علیمحمد مؤدب و مهدی سیار از هنرمندان جوان اهل قلم تقدیر کردند.
سارا عرفانی، سیدمهدی موسوی، مهدی چراغزاده، حسین صیامی، سیدمحسن میرشاهمحمد، نیما درویش، سیدعلی لواسانی و جواد شیخالاسلامی از جمله جوانانی بودند که در حوزه ادبیات و شعر مورد تقدیر قرار گرفتند.
در ادامه جشن فرهنگ و انقلاب الهام چرخنده در ادامه این مراسم روی سن آمد و در خصوص اتفاقاتی که اخیراً برایش بوجود آمده گفت: خوشحالم که هنوز زندهام و به مناسبت 13 رجب تولد آقا امیرالمؤمنین در پیشگاه دانشجویان و اساتید محترم در عرصه هنر و فرهنگ هستم.
چرخنده ادامه داد: بعد از پخش اظهار ارادتم در آغازین روزهای بهار به رهبر معظم انقلاب اتفاقات عجیبی برایم افتاد و این اولین باری است که در خانه فرهنگی خودم صحبت میکنم. دقیقاً بعد از پخش این ویدیو بود که من از شبکههای مختلف منافقان، صدای آمریکا و مخالفان صحبتهایی شنیدم و همچنین برخی دوستانم در عرصه سینما نسبت به من خیلی لطف داشتند و پیامکهای مختلف برایم ارسال میشود. متوجه شدم که چقدر از دستم ناراحت هستند و چقدر از این کلام من پریشان شدهاند.
این بازیگر سینما و تلویزیون عنوان کرد: در همان شرایط بود که دلم شکست و غصه دار شدم. اما همان لحظه یاد فرمایش حضرت امام(ره) افتادم که گفته بود هر وقت دشمن از شما تعریف کرد ناراحت شوید. بعد از این جریان تلویزیونهای مختلف شروع به فحاشی، تهمت و تهدید کردند و صدای آمریکا و شبکه من و تو که به دور از خاک وطن، مردم و رهبرم هستند، زنده باد و مرده باد سرمیدادند و میگفتند که این کار را انجام دهید و آن کار را انجام ندهید.
چرخنده افزود: به عنوان یک سینماگر متوجه شدم این حال، حال بسیار خوبی است. این ماجرا ادامه پیدا کرد و به صفحات شبکههای اجتماعی رسید و همه چیز در اینستگرام شروع شد. در شب تولد پسرم، شیشههای ماشینم را شکستند. همان جا خطاب به حضرت علی(ع) گفتم یا علی(ع) حواس شما هست؟ من متوجه میشوم که غربت شیعه چقدر سخت بوده است. در همان زمان غصه الهام چرخنده و باور قلبیاش از بین رفت تنها یک جمله (واعتصموا بحبل الله جمیعا) به ذهنم آمد و احساس کردم بچه مسلمانان و عاشقان مولا هستند و مرا تنها نگذاشتند. و همان روز به لباس سنتی ایران ملبس شدم که به انگلیسی روی آن نوشته بودم من همه جانم فدای امیرالمومنین، رهبرم، خاکم، تمام مسلمین. در نتیجه این اقدام حال آنهایی که از من بد بود، بدتر شد.
این بازیگر ادامه داد: الآن که اینجا ایستادم کمرم درد میکند چون دیشب دوباره به جرم عاشقی مرا با چوب زدند.
چرخنده با اشاره به اینکه این کشور برای هیچ دسته و رنگ خاصی نیست یادآور شد: وطنم بوی آرامش، صبر و ایمان میدهد. و من هم یک بچه مسلمان هستم. تحصیلاتم مهندسی معماری است و با افتخار میگویم که قاری قرآن بودم و سالها در بخش بسیج مساجد نقاشی تدریس کردم. از سال 79 وارد سینما شدم اما فکر میکنم دیگر تصویرم را نبینید چون برایم پیام فرستاده بودند که خانم چرخنده سینمای ما جای چنین زنانی نیست. برایم این سوال بوجود آمد که فضای فرهنگی ما جای چه نوع زنانی است؟ امیدوارم که همچنان خداوند این قدرت و یاری را به من بدهد. پدرم همیشه به من میگفت سرت را بالا بگیر و یا علی بگو.
وی در خصوص تبدیل ارزشها به ضدارزشها توضیح داد و گفت: من سالهای زیادی خارج از کشور بودم و مستند آیین ساختم. و به تمام سنتها و فرقهها احترام میگذارم اما نمیدانم چه اتفاقی افتاده است که ارزشها تبدیل به ضد ارزشها شده است. فکر میکنم بخش فرهنگی ما احتیاج به یک هدیه فرهنگی دارد؛ بنابراین یک بسته فرهنگی برای مقابله با دشمنان دارم. به نظرم سینمای ما جای پاکی و ایمان و یک نوع سینمای واقعی است که به فرهنگ ایران کمک کرده است.
چرخنده در پایان گفت: بسته فرهنگیام این است که تولد آقا امیرالمومنین را به حضرت آقا رهبر عظیم الشأن کشورمان تبریک بگویم و به ایشان بگویم انشا الله سایه شما مستدام باشد و روز پدر هم برشما مبارک.
فرجالله سلحشور کارگردان فیلم «یوسف پیامبر(ص)» در ابتدای سخنان خود با اشاره به گفتههای پیشین الهام چرخنده در این نشست گفت: من هم مانند خانم چرخنده روز تولد امام علی(ع) را به علی زمان خود امام خامنهای تبریک میگویم.
سلحشور خطاب به الهام چرخنده افزود: شما حرفهای درشت و سخت در این مدت شنیدهاید، من از شما این سوال را دارم که آیا شنیدن این سخنان برای شما آسان بوده است یا نه؟ که الهام چرخنده در پاسخ به سلحشور گفت: هیچ دارویی به جز دعای خیر مردم نمیتواند دردهای من را درمان کند.
وی با اشاره به سخنان امام خامنهای در زمینه حمایت از هنرمندان انقلابی تصریح کرد: ما شاهد این موضوع هستیم که در جامعه ما از هنرمندان انقلابی تشویقی صورت نمیگیرد و در این حوزه کاری انجام نشده و این نشان از این است که سینمای ما در خدمت انقلاب نیست.
کارگردان «یوسف پیامبر(ص)» اضافه کرد: بارها از گوشه و کنار گفته میشود که ما کارگردانانی انقلابی میخواهیم و این حرفها باعث میشود که مورد بغض دشمنان قرار بگیریم اما ما از اینکه مورد بغض دشمنان قرار میگیریم خوشحال هستیم.
جهانگیر الماسی بازیگر سینما و تلویزیون در ادامه این نشست با اشاره به تولد حضرت علی(ع) گفت: ما نباید همواره گرفتار شخصیت افراد مختلف بشویم باید سعی کنیم که تفاوت انسانهایی والا مانند حسین بن علی(ع) را با دیگر انسانها بشناسیم.
این بازیگر با اشاره به لزوم "نه" گفتن به خواستههای برخی از دشمنان گفت: دانشگاه تهران مکان مقدسی است و ما در سنگرهای این دانشگاه دوستان خوبی را از دست دادهایم. ما انقلاب کردیم و به سیستم موجود "نه" گفتیم. اما اکنون چه بلایی بر سر ما آمده است که با خانم چرخنده اینگونه برخورد میشود؟
وی با اشاره به خصوصیات الهام چرخنده افزود: این خانم بازیگر سعی کرده است که با ارائه پرسشهایی باعث شناخت بیشتر ماهیت افرادی مانند ما بشود چرا که شعار دادن آسان است و پایبندی به اصول سخت است. الماسی با اشاره به سخنان الهام چرخنده، گفت: من از دلاوری الهام چرخنده خیلی خوشم آمد و من را یاد گردآفرید انداخت. شعار دادن کار سادهای است اما وفاداری به اصول کار سختی است. الهام چرخنده با این سخنانی که زد انتخاب خود را کرد و اصول خود را عیان ساخت.
الماسی تصریح کرد: شیعه باید بتواند راه خود را مشخص کند. خانم چرخنده هم این کار را انجام داده است و وارد میدان شده و از رهبر خود دفاع کرده است.
وی سینمای ایران را دارای سه دسته دانست و تصریح کرد: سینمای ما گرفتار این بحران است که عدهای آن را بستری برای سرگرمی و پرکردن جیب خود، عدهای نیز آن را برای نمایش دسته و گروه خود و گروه آخری هم هستند که سینما را در عرصه هنر نگاه میکنند.
الماسی با اشاره به خصوصیات شهید آوینی و مرحوم قیصر امینپور گفت: جمعی از هنرمندان ما سعی کردند که بر ایجاد هویت روی بیاورند. قیصر امینپور راجع به فرم، محتوا و شکل کار کرده است. ما باید سعی کنیم که با استفاده از این امکانات تاثیر گستردهای در فرم انقلابی بگذاریم. اکنون ما در فرم و شکل هنر بصورت ضددین حرکت میکنیم و توقع داریم که انقلاب ما در عرصه هنر جلو برود.
وی در پایان گفت: اگر که در سینمای ما کمبود و کاستی وجود داشته باشد ما باید رجعت و بازگشتی به بایستههای خود داشته باشیم و از خود سوال کنیم که برای چه موضوع و برای کدام مخاطب فیلم میسازیم؟
ضیاءالدین دری کارگردان «کلاه پهلوی» با اشاره به تولد خاص امام علی(ع) گفت: جهان معاصر شرایط پیچیدهای دارد و باید در انتظار پیچیدگیهای بیشتری باشید. ما این راه را رفتهایم و شما باید خود را برای این دوران خاص آماده کنیم.
وی با اشاره به پیامک یکی از بازیگران خانم سینما که نامش را ذکر نکرد، گفت: در آن پیامک به بخشهایی از مصاحبههای آقای سلحشور اشاره شده بود و او سعی داشت که سلحشور را در ذهن من نامناسب جلوه دهد و این نشان از این است که شرایط جریان امروز عریان شده است و همه از وضعیت آن خبر دارند.
وی افزود: برای شما به عنوان جوانان این مملکت لازم است که بدانید که با وجود اینکه سالها امام خامنهای هر سال نامی را برای آن دوره انتخاب میکنند اما ما فقط شاهد بیلبردهای تبلیغاتی هستیم و تاثیر این پیامها در جامعه نهادینه نشده است.
دری با اشاره به نامگذاری دو سال متوالی به نام مبارک حضرت علی(ع) گفت: در آن دو سال کارهای بسیار خوبی میتوانست انجام گیرد که متاسفانه شگل نگرفت. ما میتوانستیم که در آن طول سال کارهای اقتصادی بسیاری را سروسامان بدهیم و من احساس میکنم که پیامهای امام خامنهای استراتژیک است و نباید به راحتی از آن عبور کنیم.
این کارگردان سینما با اشاره به عدم تبیین درست مفهوم اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: با گستردگی جغرافیای ایران، نباید که اکنون نیازمند وسایل اولیه زندگی باشیم. اگر به اقتصاد مقاومتی توجه نشود بزودی منابع طبیعی بسیاری را از دست میدهیم. چرا که حتی برای کشور آمریکا جنگهای مدرن امروزی اگر که به مدت طولانی شکل بگیرند از نظر اقتصادی مشکلساز خواهند بود و باعث سقوط آن کشور میشود.
دری گفت: اگر که ما به سینما نگاه درست و ارزشی داشته باشیم نباید به هنرمندی که برادری خود را در این عرصه اثبات کرده است پشت پا بزنیم و آنهایی که عِرق ملی و مذهبی دارند را باید مراقبت کنیم.
وی در پایان گفت: سهم شما دانشجویان و فعالان فرهنگی برای حفظ اینگونه افراد بسیار مهم است تا که روزی شاهد این اتفاق نباشیم که نسل اول انقلاب دفن شده باشد.
جمال شورجه کارگردان سینما نیز در این نشست در سخنانی کوتاه گفت: تصور کنید که در چنین روزی امام علی(ع) در خانه کعبه به دنیا آمده است. اتفاقی که برای هیچ پیامبر و انسان بزرگواری در این دنیا نیفتاده است. هیچ توفیقی بالاتر از این نیست که ما خود را شیعه امام علی(ع) بدانیم.