فتنه 88 و راهی که بیراهه بود
دوشنبه, ۱۷ شهریور ۱۳۹۳، ۱۲:۵۱ ب.ظ
فتنه 88 و راهی که بیراهه بود
بر
اساس کتاب "روزشمار 8 ماه نبرد مقدس"، فتنه 88 به مانند یک غربال
ناخالصیهای انقلاب را گرفت، برای هر غربال نیاز به تکانهای شدید است و هر
که با غربال هماهنگ باشد از فیلتر آن میگذرد ولی حسنش آن است که
ناخالصیها گرفته میشود.
کتاب "روزشمار 8 ماه نبرد مقدس" نوشته
امیرحسین ثابتی از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است. این کتاب شامل یک ضمیمهای 200 صفحهای است که در این
ضمیمه به اخبار و رویدادهای مربوط به یکم تا 21 خرداد 88 پرداخته شده است.
این کتاب به حوادث پس از انتخابات سال 88 پرداخته و مسائل مرتبط با فتنه 88 را واکاوی میکند. این گزارش برگرفته از کتاب "روزشمار 8 ماه نبرد مقدس" است که بخشهایی از آن در این گزارش ملاحظه میشود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ملت سربلند و مجاهد کشور ما در مقابل انواع فتنه ها و انحرافات استادگی مثال زدنی خود را نشان دادند. بعد از وفات جانسوز امام خمینی(ره) در سال ۶۸ ما شاهد انواع فتنهها و انحرافات عظیمتر بودیم.
فتنه 88 به مانند یک غربال ناخالصیهای انقلاب را گرفت، برای هر غربال نیاز به تکانهای شدید است و هر که با غربال هماهنگ باشد از فیلتر آن می گذرد ولی حسنش آن است که ناخالصیها گرفته میشود.
غربال فتنه 88 منافقین، غربزدهها و متحجرین را جدا کرد و زاویه اشان را با خط امام و انقلاب نشان داد.
کسانی که در دوران امام خمینی(ره) خود را از مدافعان ایشان و انقلاب میپنداشتند و مبارزات علیه شاه مخلوع را در دستور کار خود قرار داده بودند، بعد از امام راحل از مسیر خود و راهی که برای خود از حق ترسیم کرده بودند سست شده و بعد از مدتی تمام کارهایی که در دوران ایشان انجام داده بودند به تدریج اهداف والای نظام را فراموش کردند.
پیشگویی، پیشگویان فتنه 88 در اصل کدهایی بود از فتنه چینی و برنامههای از پیش تعیین شده که گزارش پیش رو یکی از مهمترین روزهای حوادث 22 و 23 خرداد 88 را بررسی کرده است.
پنجشنبه، 1 مرداد، بیانیه خبرگان رهبری خطاب به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام
اکثریت نمایندگان مجلس خبرگان رهبری با صدور بیانیهای خطاب به ملت ایران، رهبری را فصلالخطاب دانسته و اعلام کردند: هر گونه انحراف از راه و مواضع رهبری انحراف از آرمانهای انقلاب و خط اصیل امام خمینی (ره) است.
در قسمتی دیگر از این بیانیه خطاب به هاشمی رفسنجانی رئیس این مجلس آمده است:
بسیاری از علما و نخبگان و شخصیتها و دلسوزان نظام انتظار دارند که رئیس محترم مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام که همواره با تدبیر و فراست در کنار امام و رهبری به حل مشکلات و معضلات کمک کرده اند در شرایط کنونی نیز با پشتیبانی بیشتر و شفاف تر از ولایت فقیه و بیانات رهبری، در این شرایط حساس، دشمنان اسلام و نظام و کینه توزان و بدخواهان و فرصت طلبان را در نقشه شیطانی برای آسیب به وحدت و همدلی، ناکام گذارند.
رجانیوز : نمایندگان موثر اصولگرا در مجلس معتقدند ریاست هم زمان مجلس و فراکسیون اکثریت توسط لاریجانی وی را با محدودیت های طبیعی و غیر قابل اجتنابی مواجه کرده است و از سوی دیگر، لاریجانی نیز با اقدامات و مواضع یک ساله اخیر خود به ویژه در جریان انتخابات ریاست جمهوری و پس از آن نشان داده است گزینه مناسبی برای ادامه ریاست بر مهمترین فراکسیون مجلس شورای اسلامی نیست.
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل در نامهای سر گشاده خطاب به رئیس جمهور نوشت: شما به هزار دلیل آقای مشایی را قبول دارید، که حتی یک دلیل آن را هم خارج از قالب شعار نگفتید، اما ما هم به هزار و یک دلیل مشروعیت او را زیر سوال میدانیم؛ با این حال به یک دلیل از همان هزار و یک دلیلمان بسنده میکنیم.
برای بررسی صلاحیت و مشروعیت اسفندیار مشایی همین بس که در شرایط کنونی که از یک سو اعطای سمت مذکور علیرغم نظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و به گونهای غیرقانونی و نامشروع به او اختصاص یافته و از سوی دیگر موج ناخرسندی از او فراگیر شده و هزینههای بی شماری را هم برای دولت دهم فراهم میآورد، شهوت قدرت و مقام خواهی در وی به حدی بروز و ظهور یافته که حتی یک بار هم از لسان او کلمهای استعفا شنیده نمیشود. اینکه هیچ کلامی با محوریت کناره گیری و عدم تمایل به این منصب از سوی او شنیده نمیشود، نشان از چه دارد؟
به نظر شما قابل تأمل نیست؟ اینکه فردی با این کارنامه وحشتناک هنوز از حضور در سمتهای متعلق به این مردم شرمگین نیست، هویدای کدام خصلت او می تواند باشد؟....
احمدی نژاد از یک تا صدش تنها در قالب ولایت پذیری معنا دارد در غیر این صورت شما هم برایمان با خاتمی و موسوی و دیگران فرقی نخواهید داشت و جریان دانشجویی مسلمان چشم اسفندیار شما را هم هدف خواهد گرفت.
خبر آنلاین نوشت: عبدالله نوری وزیر سابق کشور با حمایت از مواضع هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه، اعلام کرده که هاشمی رفسنجانی تحت فشار است.
وی که در نماز جمعه هفته گذشته حاضر شده و به گفته شاهدان اقتدا نکرده بود، همچنین روحیه بالای همسر و اعضای خانواده رئیس مجمع تشخیص مصلحت را مورد ستایش قرار داده است.
وی در ادامه با مقایسه شرایط فعلی کشور با سالهای میانی دهه 1350 ش، نسبت به سقوط نظام جمهوری اسلامی ابراز امیدواری کرده است.
شنبه، 3 مرداد، استعفای رحیم مشایی از سمت معاون اولی رئیسجمهور
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار شرکت کنندگان در بیست و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم فرمودند: "معنای اتحاد و اعتصام به حبلالله این است که در اصول همدل باشیم هرچند ممکن است در برخی از فروع باهم اختلاف داشته باشیم واین مطلقاً مانع وحدت و اتحاد نیست" ایشان اختلافسلیقه را امری طبیعی دانستند و با اشاره به اینکه اختلافسلیقه در همه دورانهای مختلف وجود داشته است، افزودند:" اگر این اختلافسلیقهها و برداشتها با هوای نفس مخلوط شد کار خراب میشود بنابراین باید ملاحظه کرد کجا اختلافسلیقه بر اساس هوای نفس و کجا بر اساس احساس تکلیف است."
فارس نوشت: در پی انتشار نامه مقام معظم رهبری به رئیس جمهور در خصوص ضرورت برکنار مشایی از معاون اولی رئیس جمهور، اسفندیار رحیم مشایی از این پست کناره گیری کرد.
متن کناره گیری مشایی به این شرح است: " اینجانب بعد از دستور مقام معظم رهبری خود را معاون اول رئیس جمهور نمیدانم و بهعنوان یک سرباز ولایی در هرکجا که بتوانم به مردم عزیز کشور خدمت خواهم کرد."
پایگاه اطلاعرسانی دولت نوشت: محمود احمدی نژاد در پاسخ به نامه رحیم مشایی با کناره گیری وی از معاونت اولی رئیس جمهور موافقت کرد.
متن نامه به شرح زیر میباشد:
"برادر ارجمند جناب قای مهندس رحیم مشایی؛ با تقدیر فراوان از بزرگواری و پذیرش مسئولیت معاون اولی که علی رغم میل شخصی جنابعالی و با اصرار اینجانب انجام شد، مجدداً تاکید مینمایم که شما را انسانی خودساخته مؤمن و دلباخته حضرت ولیعصر (عج) و با تعهدی عمیق و آگاهانه به خط نورانی ولایت و مبانی جدی اسلامی و خدمتگزاری توانمند و صدیق به ملت الهی و عزیز ایران میشناسم.
طی یک هفته اخیر نیز امیدوار بودم که با رفع برخی تبلیغات منفی، فشارها و جو سازیهای بعضی رسانهها و جریانهای سیاسی، دولت بتواند از خدمات شما در جایگاه معاون اولی برخوردار بماند. با پذیرش کنارهگیری شما از مسئولیت مذکور مطمئن هستم همواره در خدمت ملت و انقلاب اسلامی خواهید بود. از خدای متعالی برای حضرتعالی موفقیت و عزت روزافزون مسئلت دارم."
پایگاه اطلاعرسانی دولت نوشت: متن نامه محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری به رهبرمعظم انقلاب در پی استعفای اسفندیار رحیم شمایی از معاونت اولی رئیس جمهور به شرح ذیل است:
" محضر حضرت آیت... خامنهای دامظله العالی؛ ضمن ارسال رونوشت نامه کنارهگیری مورخ 2/5/88 جناب آقای مهندس اسنفدیار رحیم مشایی از معاونت اولی، به استحضار میرساند که مرقومه مورخه 27/4/88 حضرت تعالی به استناد اصل 57 قانون اساسی اجرا شد. ایام عزت مستدام. "
تعلل هفت روزه رئیسجمهور نسبت به اجرای دستور رهبر انقلاب در عزل مشایی
اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و دفتر تحکیم وحدت طی نامههای سرگشاده جداگانهای خطاب به دکتر احمدی نژاد، از تعلل هفت روزه رئیس جمهور نسبت به اجرای دستور رهبر انقلاب در عزل مشایی از معاونت اولی ریاست جمهوری انتقاد کرد.
مهر در خبرهای خود آورد:
سرلشکر بسیجی دکتر سید حسن فیروز آبادی در آیین صبحگاه ستاد کل نیروهای مسلح در حضور فرماندهان عالی رتبه نظامی اظهار داشت: " همه ما شب گذشته متن نامه رهبر بزرگوار و فرماندهی معظم کل قوا به مقام محترم ریاست جمهوری محبوب ایران را از صدا و سیما شنیدیم که فرمودند، انتصاب آن فرد بایستی ملغی و کان لم یکن شود، این هم برای رفع اختلاف در میان دوستداران و طرفداران دولت است. "
فیروز آبادی خطاب به ریاست جمهوری گفت: " برادر عزیزم! ریاست محترم جمهور محبوب ملت ایران، جناب آقای احمدی نژاد شما مفتخر به ولایت مدار و تبعیت از رهبر در میان مردم ما هستند و شما را با این عطر و بوی میشناسند. ملت ایران انتظار ندارند که جوهر این ابلاغ رهبری خشک بشود و به آن عمل نشده باشد. "
پایگاه اطلاعرسانی دولت نوشت: رئیس جمهور طی حکمی اسفندیار رحیم مشایی را بهعنوان رئیس دفتر خود منصوب کرد. در بخشی از این حکم آمده است: " ضمن تقدیر فراوان از همه خدمات ارزشمند گذشته جنابعالی را که انسانی مؤمن و فداکار و مورد اطمینان کامل هستید به سمت "مشاور و رئیس دفتر رئیس جمهوری" انتخاب مینمایم. امیدوارم با همراهی همه همکاران و با توکل بر خدا و توسل به حضرت مولا صاحبالامر (عج) همچون گذشته در تلاش برای خدمتگزاری به ملت بزرگ و نظام ولایی جمهوری اسلامی موفق و سربلند باشید."
سید محمود علیزاده طباطبایی وکیل مدافع سید محمد خاتمی، علیرضا بهشتی و مهدی هاشمی در گفتگو با ایسنا از احضار مدیران مسئول روزنامههای ایران، کیهان و مدیر عامل خبرگزاری فارس و سایت رجا نیوز با شکایت موکلانش خبر داد. علت این اقدام درج اخباری علیه خاتمی، بهشتی و هاشمی در این رسانهها میباشد.
قلم نیوز مینویسد: سید محمد خاتمی، میر حسین موسوی و مهدی کروبی به همراه جمع دیگری از اصلاحطلبان که در میان آنها نام هاشم آغاجری، علیرضا بهشتی و محمد سلامتی نیز به چشم میخورد، در نامه سرگشاده به مراجع تقلید خواستار موضعگیری آنان در قبال بازداشت متهمین حوادث پس از انتخابات شدند.
قربان بهزادیان نژاد، رئیس ستاد انتخاباتی مهندس میر حسین موسوی در گفتگو با قلم نیوز، با تکذیب ادعاهای مطرحشده توسط وزیراطلاعات و خطیب نماز جمعه تهران درباره ارتباط این ستاد با یکی از سفارتخانههای خارجی گفت:
"از ابتدای تشکیل ستاد، ارائه پاسخ منفی به درخواستهای ملاقات سفرای کشورهای مختلف با مسئولان ستاد بهعنوان یکی از سیاستهای اصلی مورد تصویب قرار گرفت و تا خاتمه کار ستاد این سیاست بهطور دقیق به اجرا گذاشته شد."
نامه سرگشاده مهدی کروبی خطاب به وزیر اطلاعات/ تهدید نسبت به رخداد عاشورا
مهدی کروبی طی نامهای سرگشاده خطاب به محسنی اژه ای وزیر اطلاعات نوشت: " در صورتی که چاره ای برای خروج از بحران کنونی نباشد، مدیریت روزهای سخت رمضان، قدس، محرم و عاشورا و 22 بهمن دشوار خواهد بود. "
میدل ایست آنلاین: «رسانههای آمریکا بدون وجود نامزدهای شکست خورده (موسوی و کروبی) نمیتوانستند انتخابات ایران را با شیوه تقلب مواجه کنندو به دنبال آن فشار برای انزوای دولت ایران را افزایش دهند یا مقدمات حمله به این کشور را تسهیل کنند. اکنون غیر از آمریکا، اسرائیل هم ایران را تهدید به حمله نظامی میکند».
جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با صدوربیانیهای به ادامه معرفی عوامل فتنه در قم پرداختند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: " حمیدرضا شریعتمداری، مدیر دانشکده شیعه شناسی وابسته به آقای سید ابوالحسن نواب و مدیر مسئول سابق نشریه هفت آسمان که حضور پررنگی در فتنهها داشته و علی رغم اشتهار وی به مخالفت و تضعیف مرجعیت در قم، متأسفانه با تلاشهای فراوان به دیدار برخی مراجع معظم تقلید رفته است و تلاش نموده آنها را در مقابل دولت قرار دهد که به حمدالله موفق نشد. حضور وی درروزهای اغتشاش در خیابانهای تهران به همراه همفکران وی همچون عبدالرحیم سلیمانی اردستانی (از استادان مرکز مطالعات ادیان و مذاهب و استاد دانشگاه مفید قم) قابلتوجه است. همچنین محمدعلی ایازی از همفکران سید ضیاء مرتضوی و از اعضای مجمع مدرسین و محققین است که انتشار بیانیههای غیر قانونی و کذب و زیر سؤال بردن انتخابات و دولت قانونی و مصاحبههای متعدد ازجمله کارهای وی است که در روزهای آشوب در خیابانهای تهران همراه گروه چماق به دست و آشوب گر حاضرشده است. مسعود ادیب مسئول ستاد میر حسین موسوی در قم و عضو هیئت علمی دانشگاه مفید نیزنقش پر رنگی در حوادث اخیر داشته است وازدیگر همکاران سید ضیا میتوان به مهدی مهریزی، محمد ذبیحی و داود فیرحی و.. اشاره کرد."
این کتاب به حوادث پس از انتخابات سال 88 پرداخته و مسائل مرتبط با فتنه 88 را واکاوی میکند. این گزارش برگرفته از کتاب "روزشمار 8 ماه نبرد مقدس" است که بخشهایی از آن در این گزارش ملاحظه میشود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ملت سربلند و مجاهد کشور ما در مقابل انواع فتنه ها و انحرافات استادگی مثال زدنی خود را نشان دادند. بعد از وفات جانسوز امام خمینی(ره) در سال ۶۸ ما شاهد انواع فتنهها و انحرافات عظیمتر بودیم.
فتنه 88 به مانند یک غربال ناخالصیهای انقلاب را گرفت، برای هر غربال نیاز به تکانهای شدید است و هر که با غربال هماهنگ باشد از فیلتر آن می گذرد ولی حسنش آن است که ناخالصیها گرفته میشود.
غربال فتنه 88 منافقین، غربزدهها و متحجرین را جدا کرد و زاویه اشان را با خط امام و انقلاب نشان داد.
کسانی که در دوران امام خمینی(ره) خود را از مدافعان ایشان و انقلاب میپنداشتند و مبارزات علیه شاه مخلوع را در دستور کار خود قرار داده بودند، بعد از امام راحل از مسیر خود و راهی که برای خود از حق ترسیم کرده بودند سست شده و بعد از مدتی تمام کارهایی که در دوران ایشان انجام داده بودند به تدریج اهداف والای نظام را فراموش کردند.
پیشگویی، پیشگویان فتنه 88 در اصل کدهایی بود از فتنه چینی و برنامههای از پیش تعیین شده که گزارش پیش رو یکی از مهمترین روزهای حوادث 22 و 23 خرداد 88 را بررسی کرده است.
پنجشنبه، 1 مرداد، بیانیه خبرگان رهبری خطاب به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام
اکثریت نمایندگان مجلس خبرگان رهبری با صدور بیانیهای خطاب به ملت ایران، رهبری را فصلالخطاب دانسته و اعلام کردند: هر گونه انحراف از راه و مواضع رهبری انحراف از آرمانهای انقلاب و خط اصیل امام خمینی (ره) است.
در قسمتی دیگر از این بیانیه خطاب به هاشمی رفسنجانی رئیس این مجلس آمده است:
بسیاری از علما و نخبگان و شخصیتها و دلسوزان نظام انتظار دارند که رئیس محترم مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام که همواره با تدبیر و فراست در کنار امام و رهبری به حل مشکلات و معضلات کمک کرده اند در شرایط کنونی نیز با پشتیبانی بیشتر و شفاف تر از ولایت فقیه و بیانات رهبری، در این شرایط حساس، دشمنان اسلام و نظام و کینه توزان و بدخواهان و فرصت طلبان را در نقشه شیطانی برای آسیب به وحدت و همدلی، ناکام گذارند.
رجانیوز : نمایندگان موثر اصولگرا در مجلس معتقدند ریاست هم زمان مجلس و فراکسیون اکثریت توسط لاریجانی وی را با محدودیت های طبیعی و غیر قابل اجتنابی مواجه کرده است و از سوی دیگر، لاریجانی نیز با اقدامات و مواضع یک ساله اخیر خود به ویژه در جریان انتخابات ریاست جمهوری و پس از آن نشان داده است گزینه مناسبی برای ادامه ریاست بر مهمترین فراکسیون مجلس شورای اسلامی نیست.
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل در نامهای سر گشاده خطاب به رئیس جمهور نوشت: شما به هزار دلیل آقای مشایی را قبول دارید، که حتی یک دلیل آن را هم خارج از قالب شعار نگفتید، اما ما هم به هزار و یک دلیل مشروعیت او را زیر سوال میدانیم؛ با این حال به یک دلیل از همان هزار و یک دلیلمان بسنده میکنیم.
برای بررسی صلاحیت و مشروعیت اسفندیار مشایی همین بس که در شرایط کنونی که از یک سو اعطای سمت مذکور علیرغم نظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و به گونهای غیرقانونی و نامشروع به او اختصاص یافته و از سوی دیگر موج ناخرسندی از او فراگیر شده و هزینههای بی شماری را هم برای دولت دهم فراهم میآورد، شهوت قدرت و مقام خواهی در وی به حدی بروز و ظهور یافته که حتی یک بار هم از لسان او کلمهای استعفا شنیده نمیشود. اینکه هیچ کلامی با محوریت کناره گیری و عدم تمایل به این منصب از سوی او شنیده نمیشود، نشان از چه دارد؟
به نظر شما قابل تأمل نیست؟ اینکه فردی با این کارنامه وحشتناک هنوز از حضور در سمتهای متعلق به این مردم شرمگین نیست، هویدای کدام خصلت او می تواند باشد؟....
احمدی نژاد از یک تا صدش تنها در قالب ولایت پذیری معنا دارد در غیر این صورت شما هم برایمان با خاتمی و موسوی و دیگران فرقی نخواهید داشت و جریان دانشجویی مسلمان چشم اسفندیار شما را هم هدف خواهد گرفت.
خبر آنلاین نوشت: عبدالله نوری وزیر سابق کشور با حمایت از مواضع هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه، اعلام کرده که هاشمی رفسنجانی تحت فشار است.
وی که در نماز جمعه هفته گذشته حاضر شده و به گفته شاهدان اقتدا نکرده بود، همچنین روحیه بالای همسر و اعضای خانواده رئیس مجمع تشخیص مصلحت را مورد ستایش قرار داده است.
وی در ادامه با مقایسه شرایط فعلی کشور با سالهای میانی دهه 1350 ش، نسبت به سقوط نظام جمهوری اسلامی ابراز امیدواری کرده است.
شنبه، 3 مرداد، استعفای رحیم مشایی از سمت معاون اولی رئیسجمهور
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار شرکت کنندگان در بیست و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم فرمودند: "معنای اتحاد و اعتصام به حبلالله این است که در اصول همدل باشیم هرچند ممکن است در برخی از فروع باهم اختلاف داشته باشیم واین مطلقاً مانع وحدت و اتحاد نیست" ایشان اختلافسلیقه را امری طبیعی دانستند و با اشاره به اینکه اختلافسلیقه در همه دورانهای مختلف وجود داشته است، افزودند:" اگر این اختلافسلیقهها و برداشتها با هوای نفس مخلوط شد کار خراب میشود بنابراین باید ملاحظه کرد کجا اختلافسلیقه بر اساس هوای نفس و کجا بر اساس احساس تکلیف است."
فارس نوشت: در پی انتشار نامه مقام معظم رهبری به رئیس جمهور در خصوص ضرورت برکنار مشایی از معاون اولی رئیس جمهور، اسفندیار رحیم مشایی از این پست کناره گیری کرد.
متن کناره گیری مشایی به این شرح است: " اینجانب بعد از دستور مقام معظم رهبری خود را معاون اول رئیس جمهور نمیدانم و بهعنوان یک سرباز ولایی در هرکجا که بتوانم به مردم عزیز کشور خدمت خواهم کرد."
پایگاه اطلاعرسانی دولت نوشت: محمود احمدی نژاد در پاسخ به نامه رحیم مشایی با کناره گیری وی از معاونت اولی رئیس جمهور موافقت کرد.
متن نامه به شرح زیر میباشد:
"برادر ارجمند جناب قای مهندس رحیم مشایی؛ با تقدیر فراوان از بزرگواری و پذیرش مسئولیت معاون اولی که علی رغم میل شخصی جنابعالی و با اصرار اینجانب انجام شد، مجدداً تاکید مینمایم که شما را انسانی خودساخته مؤمن و دلباخته حضرت ولیعصر (عج) و با تعهدی عمیق و آگاهانه به خط نورانی ولایت و مبانی جدی اسلامی و خدمتگزاری توانمند و صدیق به ملت الهی و عزیز ایران میشناسم.
طی یک هفته اخیر نیز امیدوار بودم که با رفع برخی تبلیغات منفی، فشارها و جو سازیهای بعضی رسانهها و جریانهای سیاسی، دولت بتواند از خدمات شما در جایگاه معاون اولی برخوردار بماند. با پذیرش کنارهگیری شما از مسئولیت مذکور مطمئن هستم همواره در خدمت ملت و انقلاب اسلامی خواهید بود. از خدای متعالی برای حضرتعالی موفقیت و عزت روزافزون مسئلت دارم."
پایگاه اطلاعرسانی دولت نوشت: متن نامه محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری به رهبرمعظم انقلاب در پی استعفای اسفندیار رحیم شمایی از معاونت اولی رئیس جمهور به شرح ذیل است:
" محضر حضرت آیت... خامنهای دامظله العالی؛ ضمن ارسال رونوشت نامه کنارهگیری مورخ 2/5/88 جناب آقای مهندس اسنفدیار رحیم مشایی از معاونت اولی، به استحضار میرساند که مرقومه مورخه 27/4/88 حضرت تعالی به استناد اصل 57 قانون اساسی اجرا شد. ایام عزت مستدام. "
تعلل هفت روزه رئیسجمهور نسبت به اجرای دستور رهبر انقلاب در عزل مشایی
اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و دفتر تحکیم وحدت طی نامههای سرگشاده جداگانهای خطاب به دکتر احمدی نژاد، از تعلل هفت روزه رئیس جمهور نسبت به اجرای دستور رهبر انقلاب در عزل مشایی از معاونت اولی ریاست جمهوری انتقاد کرد.
مهر در خبرهای خود آورد:
سرلشکر بسیجی دکتر سید حسن فیروز آبادی در آیین صبحگاه ستاد کل نیروهای مسلح در حضور فرماندهان عالی رتبه نظامی اظهار داشت: " همه ما شب گذشته متن نامه رهبر بزرگوار و فرماندهی معظم کل قوا به مقام محترم ریاست جمهوری محبوب ایران را از صدا و سیما شنیدیم که فرمودند، انتصاب آن فرد بایستی ملغی و کان لم یکن شود، این هم برای رفع اختلاف در میان دوستداران و طرفداران دولت است. "
فیروز آبادی خطاب به ریاست جمهوری گفت: " برادر عزیزم! ریاست محترم جمهور محبوب ملت ایران، جناب آقای احمدی نژاد شما مفتخر به ولایت مدار و تبعیت از رهبر در میان مردم ما هستند و شما را با این عطر و بوی میشناسند. ملت ایران انتظار ندارند که جوهر این ابلاغ رهبری خشک بشود و به آن عمل نشده باشد. "
پایگاه اطلاعرسانی دولت نوشت: رئیس جمهور طی حکمی اسفندیار رحیم مشایی را بهعنوان رئیس دفتر خود منصوب کرد. در بخشی از این حکم آمده است: " ضمن تقدیر فراوان از همه خدمات ارزشمند گذشته جنابعالی را که انسانی مؤمن و فداکار و مورد اطمینان کامل هستید به سمت "مشاور و رئیس دفتر رئیس جمهوری" انتخاب مینمایم. امیدوارم با همراهی همه همکاران و با توکل بر خدا و توسل به حضرت مولا صاحبالامر (عج) همچون گذشته در تلاش برای خدمتگزاری به ملت بزرگ و نظام ولایی جمهوری اسلامی موفق و سربلند باشید."
سید محمود علیزاده طباطبایی وکیل مدافع سید محمد خاتمی، علیرضا بهشتی و مهدی هاشمی در گفتگو با ایسنا از احضار مدیران مسئول روزنامههای ایران، کیهان و مدیر عامل خبرگزاری فارس و سایت رجا نیوز با شکایت موکلانش خبر داد. علت این اقدام درج اخباری علیه خاتمی، بهشتی و هاشمی در این رسانهها میباشد.
قلم نیوز مینویسد: سید محمد خاتمی، میر حسین موسوی و مهدی کروبی به همراه جمع دیگری از اصلاحطلبان که در میان آنها نام هاشم آغاجری، علیرضا بهشتی و محمد سلامتی نیز به چشم میخورد، در نامه سرگشاده به مراجع تقلید خواستار موضعگیری آنان در قبال بازداشت متهمین حوادث پس از انتخابات شدند.
قربان بهزادیان نژاد، رئیس ستاد انتخاباتی مهندس میر حسین موسوی در گفتگو با قلم نیوز، با تکذیب ادعاهای مطرحشده توسط وزیراطلاعات و خطیب نماز جمعه تهران درباره ارتباط این ستاد با یکی از سفارتخانههای خارجی گفت:
"از ابتدای تشکیل ستاد، ارائه پاسخ منفی به درخواستهای ملاقات سفرای کشورهای مختلف با مسئولان ستاد بهعنوان یکی از سیاستهای اصلی مورد تصویب قرار گرفت و تا خاتمه کار ستاد این سیاست بهطور دقیق به اجرا گذاشته شد."
نامه سرگشاده مهدی کروبی خطاب به وزیر اطلاعات/ تهدید نسبت به رخداد عاشورا
مهدی کروبی طی نامهای سرگشاده خطاب به محسنی اژه ای وزیر اطلاعات نوشت: " در صورتی که چاره ای برای خروج از بحران کنونی نباشد، مدیریت روزهای سخت رمضان، قدس، محرم و عاشورا و 22 بهمن دشوار خواهد بود. "
میدل ایست آنلاین: «رسانههای آمریکا بدون وجود نامزدهای شکست خورده (موسوی و کروبی) نمیتوانستند انتخابات ایران را با شیوه تقلب مواجه کنندو به دنبال آن فشار برای انزوای دولت ایران را افزایش دهند یا مقدمات حمله به این کشور را تسهیل کنند. اکنون غیر از آمریکا، اسرائیل هم ایران را تهدید به حمله نظامی میکند».
جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با صدوربیانیهای به ادامه معرفی عوامل فتنه در قم پرداختند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: " حمیدرضا شریعتمداری، مدیر دانشکده شیعه شناسی وابسته به آقای سید ابوالحسن نواب و مدیر مسئول سابق نشریه هفت آسمان که حضور پررنگی در فتنهها داشته و علی رغم اشتهار وی به مخالفت و تضعیف مرجعیت در قم، متأسفانه با تلاشهای فراوان به دیدار برخی مراجع معظم تقلید رفته است و تلاش نموده آنها را در مقابل دولت قرار دهد که به حمدالله موفق نشد. حضور وی درروزهای اغتشاش در خیابانهای تهران به همراه همفکران وی همچون عبدالرحیم سلیمانی اردستانی (از استادان مرکز مطالعات ادیان و مذاهب و استاد دانشگاه مفید قم) قابلتوجه است. همچنین محمدعلی ایازی از همفکران سید ضیاء مرتضوی و از اعضای مجمع مدرسین و محققین است که انتشار بیانیههای غیر قانونی و کذب و زیر سؤال بردن انتخابات و دولت قانونی و مصاحبههای متعدد ازجمله کارهای وی است که در روزهای آشوب در خیابانهای تهران همراه گروه چماق به دست و آشوب گر حاضرشده است. مسعود ادیب مسئول ستاد میر حسین موسوی در قم و عضو هیئت علمی دانشگاه مفید نیزنقش پر رنگی در حوادث اخیر داشته است وازدیگر همکاران سید ضیا میتوان به مهدی مهریزی، محمد ذبیحی و داود فیرحی و.. اشاره کرد."
۹۳/۰۶/۱۷